112

Weduwe Jet keert voor het eerst sinds fatale dag terug naar terras in Münster

Een jaar geleden rijdt Jet Druyff met haar man Ben terug naar Nederland van een weekendje weg. Bij Münster besluiten ze de weg af te gaan, het is prachtig lenteweer. Nog even lunchen. Het blijkt een noodlottig besluit te zijn.

Als ze zich hebben geïnstalleerd in de zon op een terras, kijkt Jet plotseling tegen de onderkant van een busje aan. Kort daarna breekt er paniek uit op het terras, mensen gillen. Jet realiseert zich dan nog niet dat een verwarde man met een bestelbus het terras op is gescheurd. Ze is gewond, maar haar man Ben is er ernstiger aan toe. Hij wordt direct naar het ziekenhuis vervoerd.

Lees ook: Nederlandse man overleden na aanslag op terras in het Duitse Münster

Daar verblijft hij maandenlang. Jet huurt een woning bij het ziekenhuis in Duitsland om hem zo vaak mogelijk te kunnen bezoeken. Na vier maanden komt Ben alsnog te overlijden en wordt Jet gebroken achtergelaten. Jet is nog volop bezig met haar lichamelijke herstel. Aan verwerking komt ze amper toe.

Herdenkingsdienst

Zondag 7 april is het precies een jaar geleden dat het drama plaatsvond. Vier mensen kwamen om, met daarbij de dader, en dertig mensen waren gewond. In de kerk in Münster is een herdenkingsdienst. Jet gaat ernaartoe, een emotionele bijeenkomst. “Ik sta nog rechtop, maar daar is ook alles mee gezegd.”