Sport

Wedstrijd van het jaar: Rico Verhoeven gaat opnieuw boksen tegen Badr Hari

Het gaat gebeuren. Kickbokser Rico Verhoeven gaat het opnemen tegen Badr Hari. De wedstrijd van het jaar gaat plaatsvinden op 21 december in het Geldredome in Arnhem.

Er is lang gesproken over deze wedstrijd. “Deze partij moet er komen. We hebben er lang naar uitgekeken”, vertelt Verhoeven tegen de Telegraaf.

In 2016 eindigde de wedstrijd in een anticlimax. In de tweestrijd moest Hari opgeven met een armblessure. Verhoeven won wel, maar het was niet de wedstrijd waar iedereen op gehoopt had. “Daarom doen we het nog een keer”, laat Verhoeven de krant weten. “Ik maak het graag nog iets duidelijker dat ik beter ben.”

Positief getest

Verhoeven is blij met het Geldredome als ring. “Kippenvel. Het is zo’n mooie arena. Het is te gek.” De wedstrijd vindt pas plaats aan het einde van het jaar omdat dan Hari zijn schorsing is afgelopen. Hij mag niet vechten, omdat hij positief is getest tijdens een dopingstest. “Ik sta voor een schone sport”, vertelt zijn concurrent. “In december is zijn straf voorbij. Dan wordt hij weer getest en dan moet hij het zonder doen.”