Misdaad

'We hoorden 'bam, bam, bam' en wisten, dat was geen vuurwerk, dat was geweervuur'

Bouwvakkers die in de buurt van de locatie van de liquidatie van advocaat Derk Wiersum aan het werk waren, hebben de schietpartij luid en duidelijk gehoord.

“Wij waren hierboven en hoorden bam, bam, bam, bam, bam”, vertelt één van hen aan HvNL-verslaggever Leon Mastik. “We zagen we verderop allemaal mensen lopen. Wij dachten eerst dat het vuurwerk was, maar één van die jongens heeft in het leger gezeten en die zei meteen: ‘dat was echt geen vuurwerk, dat is echt geweervuur’.”

“Dat hoor je gelijk”, zegt zijn collega. “Er gebeurt wel vaker wat hier en vooral dat tijdstip… Dat was gelijk duidelijk.”

“Complete idioterie”, vinden de bouwvakkers. “Niet normaal dat dat gebeurt.”

Lees ook: Advocaat kroongetuige Nabil B. geliquideerd in Amsterdam

Wiersum stond als advocaat kroongetuige Nabil B. bij in het liquidatieproces Marengo rond het criminele kopstuk Ridouan Taghi.

Signalement

De dader is nog spoorloos: de politie heeft een Burgernet-melding uitgedaan. Daarin wordt mensen gevraagd uit te kijken naar een slanke 16- tot 20-jarige man, van ongeveer 1.75 meter. Hij is zwart gekleed, met een hoodie. Over de klopjacht op de dader of daders kan de politie vooralsnog niets meer zeggen.