Weer & Verkeer

Wat Vindt Nederland: 'Doemberichten over klimaatverandering overdreven'

Om te voorkomen dat er straks geen eten meer is, moet er minder vlees en zuivel geproduceerd en geconsumeerd worden. Dat blijkt uit een rapport van de VN. Toch zou driekwart van de Nederlanders niet minderen met vlees eten. Dat blijkt uit ons dagelijkse onderzoek ‘Wat Vindt Nederland’.

Bijna de helft van de Nederlanders, 48%, zegt alle doemberichten over klimaatverandering overdreven te vinden. 43% zegt zich wel zorgen te maken.

Klimaat

Om het klimaat te beschermen zegt een kwart van de Nederlanders minder vlees te gaan eten. Opvallend: slechts 14% van de mannen zou vlees laten staan, tegenover 35% van de vrouwen.

Vakantie

Dan de vakanties. Zou men het vliegtuig laten staan om het klimaat te redden? Vooral 50 plussers zijn te porren voor dit idee: een derde zegt dat een goed idee te vinden. Van de jongeren onder de 30 wil slechts 18% minder vliegreisjes maken.

En dan is er ook een groep die zegt helemaal niks te willen doen: 25% van de Nederlanders zegt helemaal niks aan hun levensstijl te willen veranderen voor het klimaat.