Misdaad

Wapens, drugs en mogelijk explosieven gevonden op woonwagenkamp Oss

Bij de doorzoeking van een woonwagenkamp in Oss heeft de politie automatische vuurwapens, drugs, geld en mogelijke explosieven gevonden.

De spullen zijn ontdekt in verschillende verborgen ruimtes op het woonwagenkamp. Ook elders in Oss zijn onderzoeken gedaan. Het onderzoek is voor vandaag afgerond. Donderdagochtend gaat de actie verder. Het kamp wordt bewaakt, de bewoners zijn elders ondergebracht.

Lees ook: ‘Godfather’ van de Brabantse onderwereld opgepakt bij grote politieactie woonwagenkamp Oss

Het kamp werd woensdagochtend volledig afgesloten voor een groot onderzoek naar een criminele familie. Drie mannen zijn aangehouden, van 55, 48 en 26 jaar, allen familieleden. De 48-jarige man is Martien R., die geldt als de ‘godfather’ van Brabant. R. zat eerder vast voor betrokkenheid bij een poging tot moord. De drie mannen worden verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie, het bezit van vuurwapens en grootschalige drugshandel. “Daarbij schuwen ze geweld en intimidatie niet”, zei de politie.

Lang onderzoek op woonwagenkamp

De leiding van het onderzoek wil nu nog niets te veel kwijt over de resultaten van de inval. ”De doorzoekingen zijn nog bezig en een inventarisatie moet nog plaatsvinden. Het onderzoek op het kamp neemt sowieso de nodige tijd in beslag omdat wij denken dat op dit kamp de criminele activiteiten van de familie werden beraamd. Juist daarom gaan wij op deze locatie zo uitgebreid te werk.”

Bij de actie zijn vierhonderd mensen van politie en justitie ingezet. Het woonwagenkamp is afgegrendeld met 1000 meter hekwerk en wordt bewaakt door de mobiele eenheid. De operatie kan enkele dagen in beslag nemen. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.