Dieren

Walibi onder vuur door wilde dieren bij Fright Night: 'Schandalig en onverantwoord'

Bezoekers van Walibi Holland in Biddinghuizen zijn boos op het attractiepark. Dit omdat het levende wilde dieren gebruikt bij de populaire Halloween Fright Nights. Het zou de gezondheid van de dieren ernstig schaden.

Mensen zijn met name ontstemd over het feit dat de dieren in de regen en kou aan bezoekers worden overgegeven. Vanya schrijft in een Facebookbericht: “Vogelspinnen en slangen horen niet zoveel gehanteerd te worden en vooral niet in deze koude temperaturen. Dit is zeer stressvol voor de dieren en ze zullen zeker lichamelijk last krijgen.”

‘Erg onverantwoord’

Ook Jasper maakt zich zorgen om de dieren. Hij heeft zelf meerdere reptielen en noemt de situatie ‘erg onverantwoord’. “De tijgerpython buiten met dit weer? Dat zijn dat beest zijn laatste dagen geweest. Gegarandeerd luchtweginfectie.”

Diana vindt het ‘schandalig’ hoe er bij Walibi wordt omgegaan met reptielen. “Man, man, schaam jullie. Geen toezicht. Slangen en spinnen worden gewoon aan elkaar doorgegeven in de regen. Geen warmte ergens.”

Reactie Walibi

Nadieh van de Laar heeft mailcontact gehad met Walibi Holland over de dieren. Walibi reageert als volgt: “De dieren krijgen voor langere tijd pauze en en worden warm bewaard. Het is dus niet zo dat ze voor uren ergens buiten worden gehouden.”

Toch gaat Walibi bekijken of ze wat moeten aanpassen. “We zijn achter de schermen druk bezig om te toetsen of wij dit blijven inzetten bij de Fright Nights. Wij staan er natuurlijk achter dat dieren niet moeten lijden.”