Misdaad

Vrouw van toegetakelde man uit Hillegom tast nog steeds in het duister

“Het was gewoon een poging tot doodslag”, vertelt Noël uit Hillegom. Haar man werd in de nacht van vrijdag op zaterdag zwaar mishandeld in het centrum van Almere. Hij hield er een gebroken neus, gebroken tanden, gekneusde ribben en een gescheurde lip aan over. Waarom juist hij zo werd toegetakeld, weet hij niet.

De 27-jarige man van Noël was vrijdag met een vriend op stap in Almere. Ze liepen vanaf een poolcentrum naar het station toen ze rond 01.30 uur werden belaagd door twee blanke mannen. Volgens Noël is haar man geslagen en meerdere keren tegen zijn hoofd geschopt toen hij op de grond lag. Ook zijn vriend zou meerdere klappen hebben gekregen toen hij zich ermee bemoeide. “Als hij er niet was geweest, had ik nu geen man meer gehad en mijn twee kinderen geen vader”, vertelt ze.

De slachtoffers zelf herinneren zich naar eigen zeggen weinig tot niets van de mishandeling. Ook de politie heeft geen idee wie de daders zijn en waarom zij zoveel geweld gebruikten. Op dit moment worden beelden van beveiligingscamera’s in het centrum van Almere bekeken. Daarnaast is de politie op zoek naar getuigen.

‘Gezin verwoest’

Het voorval heeft een enorme impact op Noël en haar gezin, vertelt ze. “Je ziet dit soort dingen weleens op tv, maar nu gebeurt het ons.” Ze zegt dat haar man angstiger is sinds de mishandeling en dat ook haar zoontje merkt dat er iets aan de hand is. “Het gaat nog wel even duren voordat we hier helemaal van zijn hersteld.”

Dat ze niet weten waarom haar man zo is mishandeld, maakt het extra moeilijk. Noël hoopt dat mensen die het incident hebben gezien, van zich laten horen en dat de daders snel gepakt kunnen worden. “We gaan door tot zij berecht zijn”, zegt ze.