112

Vrouw doodgeschoten in Mijdrecht, gewonde dader slaat op de vlucht

Bij een schietpartij in een woning in Mijdrecht is dinsdagavond een 45-jarige vrouw om het leven gekomen. Het gaat om een moeder van twee jonge kinderen.

De dader sloeg vervolgens op de vlucht. Volgens de buurt zou het gaan om de ex-vriend van de vrouw. Hij zou de vrouw anderhalf jaar hebben lastig gevallen.

Rond tien uur krijgt de politie melding dat er schoten zijn gehoord in de woning aan de Landsherenstraat. Bij aankomst vinden agenten een zwaargewonde vrouw. Er wordt nog geprobeerd haar te reanimeren, maar de alleenstaande moeder overlijdt ter plaatse. De kinderen van de vrouw waren thuis toen het gebeurde. Zij zijn opgevangen door de vader van de kinderen.

De politie onderzoekt wat zich precies heeft afgespeeld. In de zoektocht naar de mogelijke dader, werd de politiehelikopter ingezet.

Uit beelden blijkt dat de schietpartij mogelijk in een woning plaatsvond. De politie zou op zoek zijn naar een man die gewond is. Woensdagochtend wordt er in Wilnis een lichaam gevonden in een berm. Na onderzoek blijkt het dat het om de 54-jarige ex-partner van de vrouw te gaat. Volgens de politie heeft hij zichzelf van het leven beroofd. De politie onderzoekt of de zelfdoding van de man te maken heeft met het schietincident in Mijdrecht.

Beeld: Petershotnews