Lifestyle & Entertainment

Vroem, vroem! Mario Kart voor mobiele apparaten is uit

Eindelijk. Liefhebbers van Mario Kart kunnen hun hart ophalen sinds woensdagochtend. Voor het eerst is het spel beschikbaar op iOS en Android. De game kan nu ook gespeeld worden op mobiele apparaten.

Mario Kart Tour werd al in januari 2018 aangekondigd. Aanvankelijk zou de game dit voorjaar uitkomen. Maar het spel liep vertraging op omdat maker Nintendo niet tevreden was over de kwaliteit.

Vanaf mei kreeg de bèta-versie op Android veel negatieve reacties. Onder meer de verkoop van items binnen het spel zou te opdringerig zijn. Uit de reviews van gebruikers blijkt woensdag dat ze hier nog steeds last van hebben in de definitieve versie van het spel.

Mario Kart: ‘gratis’ en simpel

Het spel is gratis te downloaden. Nintendo verdient aan het spel doordat spelers upgrades sneller krijgen als ze geld uitgeven. Vlak na de release om 10 uur woensdagochtend was aanmelden onmogelijk omdat de servers overbelast waren.

Je kunt de game spelen terwijl je de telefoon rechtop houdt. De kart geeft automatisch gas en beweegt heen en weer als je met één vinger op het scherm tikt of veegt. Het spel is dus simpel te spelen. De speler kan kiezen uit tracks uit de echte wereld en klassieke circuits.

Meer dan 100 miljoen keer verkocht

Het nieuwe spel Mario Kart Tour is onderdeel van een succesvolle serie van Nintendo. Het eerste Mario Kart-spel werd in 1992 uitgebracht. In het totaal zijn veertien versies gemaakt. Iedere keer draait het om verschillende karakters die tegen elkaar racen in karts. Wereldwijd zijn in totaal meer dan 100 miljoen Mario Kart-games verkocht.