112

Vrienden van verongelukte Berhan nog vol vragen over toedracht

Twee weken geleden kwam de 21-jarige kapper Berhan Yarali door een bizar ongeval op afrit van de A16 in Rotterdam om het leven. Hij zat in zijn auto te wachten voor het rode stoplicht bij een kruising, toen hij werd geschept door een tankwagen die met hoge snelheid op hem af kwam rijden.

Zijn vrienden en familie zitten nog vol vragen, omdat het nog onduidelijk is hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. “Hoe heeft het zover gekomen dat hij niet is gestopt? Waarom is hij doorgereden? Had hij wel mogen rijden?,” vraagt Berhan’s beste vriend Taylan zich af. “Hij heeft de vangrail geraakt. Waarom is hij niet de eerste afslag eraf gegaan? Waarom pas de tweede?”

Lees ook: Dode bij ongeval met tankwagen op A16 in Rotterdam

In de kapperszaak waar Berhan werkte, memoreert Haydar zijn overleden vriend. “Hij knipte mij altijd op deze stoel. Hier was zijn vaste plek, de middelste stoel. “Hij was gewoon een goede kapper. Ik geloof ook dat hij een van de besten van Rotterdam was met knippen.”

Vaak samen

“Ik had een hele goede band met Berhan”, vertelt Taylan. De twee vrienden waren vaak samen, zelfs tot kort voor het fatale ongeluk. “We hebben even wat gegeten, gedronken, gelachen en een beetje gepraat over alles. Hij had me thuis afgezet en daarna is hij doorgegaan naar huis. En toen is het ongeluk gebeurd.”

De politie laat weten nog volop bezig te zijn met het onderzoek.