112

Vrienden en familie lopen mee in stille tocht voor vermoorde Lisa

In Vlaardingen is zaterdagavond een stille tocht gehouden voor de 25-jarige Lisa. De vrouw, moeder van een driejarig jongetje, werd maandagnacht in haar woning aan de Van ‘t Hoffstraat doodgestoken.

Maandagnacht rond 00:30 uur stormt de politie de woning van Lisa binnen en vindt haar zwaargewond. In het huis zijn twee andere vrouwen die vlak daarvoor de vriend van Lisa het huis uit hebben gewerkt. De brandweer haalt de zwaargewonde vrouw met een hoogwerker uit de woning. In het ziekenhuis overlijdt ze alsnog aan haar verwondingen.

Lees ook: Vrouw overleden door steekpartij in Vlaardingen

De verdachte verzet zich hevig tegen zijn aanhouding in een woning twee straten verderop. Agenten weten hem neer te krijgen door gebruik te maken van hun taser. De dader is zo goed als zeker haar ex-vriend. Hij zit nu vast. Lisa was al vaker door hem mishandeld en ze was door mensen in haar omgeving voor hem gewaarschuwd.

Een goede vriend van Lisa, Dylan, is zeer gegrepen door het nieuws dat Lisa er niet meer is en heeft besloten om met andere vrienden een stille tocht voor haar te organiseren. De stoet liep zaterdagavond van de favoriete plek van Lisa, de Krabbeplas, naar haar woning van de overleden vrouw.