Lifestyle & Entertainment

Voor het laatst Jinek bij NPO: Dit waren de memorabele momenten

Van buitenlandredacteur bij de NOS naar kijkcijferkanon op de late avond. Eva Jinek neemt na 15 jaar afscheid van de NPO. Vrijdagavond presenteert ze voor het laatst haar talkshow voor KRO-NCRV.

Jinek begon in 2004 als redacteur op de buitenlandredactie van de NOS. In de loop der jaren presenteerde ze bij de publieke omroep onder meer het Journaal, Met het oog op morgen, thema-uitzendingen, Vandaag de dag en De Verenigde Staten van Eva.

Gedenkwaardige momenten

Sinds 2015 maakt Jinek haar eigen praatprogramma op de late avond. Daarmee trok ze onder meer kijkers weg bij RTL Late Night. Terwijl de late avond bij de commerciële concurrent de afgelopen tijd een zorgenkind is, haalt Jinek nog steeds hoge kijkcijfers. Donderdag schakelde 973.000 kijkers in op haar programma op NPO1.

In de loop van de jaren heeft Jinek bijzondere gesprekken gevoerd. Zo botste ze met politicus Jan Roos tijdens de uitzendingen van Pauw & Jinek: De Verkiezingen in 2017:

Een aantal weken eerder kwam Jinek in actie tegen Jules Deelder:

In 2017 bezorgde Patricia Paay de uitzending van Jinek een recordaantal van 1,4 miljoen kijkers:

In augustus 2019 was haar ex-vriend Freek Vonk op bezoek in haar uitzending:

DENK-fractievoorzitter Kuzu was in 2017 te gast nadat bleek dat zijn partij trollen op internet gebruikte:

Een paar weken geleden zat Martien Meiland van Chateau Meiland bij Eva Jinek:


In 2009 was Eva Jinek te gast bij De Wereld Draait Door in verband met een uitgelekte video:

Laatste show Jinek

Jinek presenteert vrijdag haar laatste talkshow bij de NPO. TV-recensent Angela de Jong van het AD noemde de overstap eerder een verrassing. “De overstap is niet zonder risico. Er zijn eerder journalisten overgestapt van de NPO naar de commerciële omroep. Dat was niet altijd een succes, denk aan Twan Huys die al snel moest stoppen met zijn late nightshow.”

In de laatste uitzending komen vier mannen langs. Voorzitter John Bercow van het Britse Lagerhuis zit samen met Marco Borsato, John Ewbank en Gerard Joling aan tafel bij Eva Jinek.