Sport

Volgestroomd Museumplein wacht op Ajax-selectie

Een zonovergoten Museumplein in Amsterdam is donderdagmiddag volgestroomd voor de huldiging van Ajax. Mensen moesten langs beveiliging voordat ze het terrein op mochten.

De sfeer is feestelijk, er wordt uit volle borst meegezongen met het Nederlandse lied. Af en toe is vuurwerk te zien en te horen, maar tot problemen heeft dat voor zover bekend niet geleid. Een enkeling werd onwel en werd uit de menigte gehaald.

De huldiging van Ajax op Museumplein begint!

De Ajax-selectie en staf worden vanmiddag gehuldigd voor het behalen van de 34e landstitel. De sfeer op het Museumplein, dat inmiddels helemaal volstaat met supporters, is gemoedelijk. Het feest kan beginnen!

Geplaatst door Hart van Nederland op Donderdag 16 mei 2019

Gedragsregels

Burgemeester Femke Halsema drukte eerder op de dag Ajaxsupporters op het hart een feest te maken van de huldiging. De Amsterdamse driehoek (burgemeester, politie en Openbaar Ministerie) stelde een aantal gedragsregels op waar de feestgangers zich aan moeten houden. Zo zijn glaswerk, wapens, vuurwerk en lachgas op het huldigingsterrein verboden. Ook mochten de fans niet meer dan één sixpack bier meenemen.

Trainer Erik ten Hag en de spelers worden rond 16.00 uur verwacht op het podium.