Opmerkelijk

Youtuber Govert Sweep blij dat hij weer vrij is

Govert Sweep uit Boxmeer is blij dat hij donderdag is vrijgelaten in de Verenigde Staten. Dat zegt de 21-jarige Youtuber vrijdagmorgen in een telefoongesprek met Omroep Brabant. “Tot nu toe ben ik bijna nooit in aanraking met de politie gekomen. Dit was wel even wat anders.”

Samen met Ties Granzier werd hij dinsdag opgepakt bij een geheime locatie van de Amerikaanse luchtmacht in Nevada, Area 51, waar ze een filmpje wilden maken. Volgens Sweep was ‘het helemaal niet slecht of verkeerd’ wat hij samen met Granzier deed.

Lees ook: In Amerika opgepakte Nederlandse Youtubers op borgtocht vrijgelaten

“We wilden een mooie journalistieke video maken over iets dat op dit moment speelde”, vertelt Sweep. “Veel mensen hadden het over het Area51-gedoe. Maar opeens kwam er een draai aan.”

Op borgtocht vrijgelaten

De twee werden donderdag vrijgelaten. “We zijn erg blij dat we ons voor 500 dollar vrij hebben kunnen kopen. Maar aan de andere kant komt er maandag natuurlijk wel een rechtszaak. Dus tot dat moment is het nog even spannend voor ons, hier in Amerika. Maar we hebben een advocaat ingeschakeld, dus we gaan zorgen dat het helemaal goed komt. Die advocaat, hier uit Las Vegas, is een heel goede. Die heeft wel verstand van zaken”, aldus Sweep.

Lees ook: Goede vriend van opgepakte Youtubers: ‘Dit kon niet hun bedoeling zijn’

Hij is zich ervan bewust dat zijn ouders zijn geschrokken van zijn actie. “Dat vind ik natuurlijk heel vervelend voor ze. Het is goed om ze weer te spreken.”

ANP