Opmerkelijk

Vlielanders verzamelen aangespoelde kinderjasjes voor goede doel

Ook op Vlieland werden afgelopen week de stranden opgeruimd. Naast de vele onbruikbare spullen, zoals kapot speelgoed en verpakkingsmateriaal, werden er ook honderden kinderjasjes gevonden.

Eilandbewoners wasten de jasjes en brachten deze naar verschillende initiatiefnemers. Een deel is bestemd voor het Leger des Heils en een ander deel voor de verkoop. De opbrengsten van die verkoop gaan overigens weer naar de stichting Help ons Helpen.

Jasjes jutten

Nicolette Schenkel is een van de initiatiefnemers van de jutactie (zich op het strand aangespoelde spullen toe-eigenen, red.). De jasjes die bij haar terechtkomen worden geschonken aan het Leger des Heils. “Ik ging de hond uitlaten en kwam op een klein stukje al tien jasjes tegen”, vertelt Schenkel. “Ik heb die jasjes toen meegenomen en gewassen en ze kwamen er als nieuw uit!” Daarop besloot ze een oproep te plaatsen voor meer jasjes en dat werd een groot succes. Inmiddels heeft ze enkele honderden kinderjasjes klaarliggen om weg te geven.

Lees ook: Steeds meer problemen op Wadden door verwachte storm en verloren containers

Ook Aant en Maaike van der Veen konden de jasjes niet laten liggen. Zij verkopen deze in hun winkel en geven de opbrengst aan SOS Zwerfhonden Servië, onderdeel van stichting Help ons Helpen.

Lees hier alles over de over boord geslagen containers

Kijk voor meer informatie over de verkoop van de kinderjasjes op de Facebook-pagina van Eilandwinkel Salt Vlieland.