Dieren

Vissers brengen poes 'Katrien' weer thuis, maar wie is haar baasje?

De poes die afgelopen week aan boord van schip Our Anna ontdekt werd, is weer veilig met haar pootjes op het droge. Zaterdagochtend kwam de kotter met verstekeling aan in Harlingen.

Het beestje – door bermmaningsleden inmiddels Katrien gedoopt – werd eerder deze week midden op zee gevonden op het schip. Vermoedelijk is ze in Harlingen aan boord gesprongen en meegevaren richting Deense wateren, waar de mannen zouden gaan vissen.

Lees ook: Kat loopt neusje achterna en belandt op vissersschip midden op zee

Eerder deze week deed vertelde bemanning aan Hart van Nederland al dat ze geen idee hebben wie haar baasje is. Ze werd goed verzorgd, kreeg elke dag vers water en een haring en is inmiddels dus weer op vertrouwd grondgebied.

Geadopteerd

De dierenambulance heeft Katrien zaterdagochtend direct gecontroleerd op een chip, die de poes helaas niet had. Ze zal worden ondergebracht in een asiel in Leeuwarden, waar ze twee weken zal zijn en haar baasje zich kan melden. Als dat na twee weken niet gebeurd is, mag ze geadopteerd worden. Naar verluidt is de vrouw van de kapitein geïnteresseerd om Katrien te adopteren.

“Mocht alsnog de eigenaar zich melden, dan gaat ‘Katrien’ natuurlijk terug naar het eigen baasje” Kustnieuws op Facebook. “Mocht iemand in jou omgeving een dergelijke kat missen, attendeer diegene dan op dit bericht.”