112

Vijftig vechtersbazen vallen politie aan in Doetinchem

Een groep van ongeveer vijftig mensen heeft in de nacht van zaterdag op zondag de politie in Doetinchem aangevallen. Daarbij is een agente aan haar hand gewond geraakt.

Er waren meer dan vijftig agenten uit heel Oost-Nederland en politiehonden nodig om de rust terug te brengen. Vier mannen zijn aangehouden, meldt de politie.

De problemen begonnen rond 03.00 uur met een vechtpartij van tien mannen in een uitgaansgelegenheid aan de Grutstraat. Toen agenten arriveerden was een deel van de groep al vertrokken naar de Korte Kapoeniestraat.

Agenten getrapt en geslagen

Daar werd een man door een van de leden van de groep mishandeld. Agenten grepen in, waarop de groep zich tegen de politie keerde. De agenten gingen in linie staan en dreven de groep richting het Simonsplein.

Volgens de politie voegden steeds meer raddraaiers zich bij de groep, waardoor uiteindelijk ongeveer vijftig mensen tegenover acht agenten stonden. Hierbij werd fors op de agenten ingetrapt en -geslagen.

Verdachte gebeten door politiehond

De in het nauw gedreven agenten trokken hun wapenstok en gebruikten pepperspray, aldus de politie. Intussen werd ook om versterking gevraagd. Vanuit heel Oost-Nederland werden agenten opgetrommeld.

Van de vier mannen die uiteindelijk werden aangehouden, werd er één gebeten door een politiehond. Hij is door ambulancepersoneel behandeld. De agente die gewond raakte aan haar hand kon ook ter plekke worden behandeld.

De politie is nog op zoek naar de man die werd mishandeld in de Korte Kapoeniestraat. Het slachtoffer vluchtte weg, de verdachte is wel aangehouden, aldus de politie.

Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem Mark Boumans zegt op Twitter het bizar te vinden dat dit gebeurt in zijn gemeente. “We gaan wat mij betreft met betrokkenen om tafel om de feiten scherp te krijgen en dit soort wangedrag voortaan te voorkomen.”

Tekst: ANP / Foto: SPS Media