Sport

Verstappen heeft goed gevoel over 'veelbelovende samenwerking' met Honda

Max Verstappen kijkt met een goed gevoel terug op zijn eerste seizoen met motoren van Honda. Weliswaar wist de coureur van Red Bull Racing geen serieuze gooi naar de wereldtitel te doen, toch kon hij bouwen op de motorenleverancier.

“De samenwerking verloopt veelbelovend en we hebben goede resultaten behaald. Ik vind de betrouwbaarheid ook belangrijk en die is het hele jaar hoog geweest. Er is bovendien veel progressie geboekt met de motor”, zei Verstappen (22) in aanloop naar de afsluitende Grote Prijs van Abu Dhabi.

“Natuurlijk willen we altijd meer en zullen we nooit tevreden zijn. Maar het gaat goed en we hebben een goede basis gelegd voor volgend seizoen. We hebben het hele jaar veel geleerd en ik vertrouw erop dat we volgend jaar een positieve start kunnen hebben.”

Derde plek

Verstappen verdedigt in Abu Dhabi zijn derde plek in de WK-stand. Hij heeft 260 punten en dat zijn er elf meer dan Charles Leclerc van Ferrari. “Derde worden is altijd beter dan vierde of vijfde. Maar als ik daar over twintig jaar op terug zou kijken, zou dat mij niet bijzonder tevreden stemmen”, zei Verstappen. “We zijn hier uiteindelijk stuk voor stuk om te winnen en om voor de titel te rijden.”

Volgens Verstappen valt er geen absolute favoriet aan te wijzen voor de afsluitende race. “Als je naar dit seizoen kijkt, dan denk ik dat Mercedes het snelst zal zijn. We gaan zien hoe het weekend gaat verlopen, want het gaat erom de juiste afstelling te vinden. Tijdens de afgelopen races zaten de drie topteams erg dicht bij elkaar en hopelijk is dat hier ook zo.”

De Grote Prijs van Abu Dhabi is zondag en begint om 14.10 uur.

ANP