Sport

Verstappen laat iedereen achter zich bij tweede vrije training in Sotsji

Max Verstappen heeft in de tweede training voor de Grote Prijs van Rusland de beste tijd neergezet. De Nederlander was in zijn Red Bull met 1.33,162 de snelste op het circuit van Sotsji. Eerder op de dag had Verstappen in de ochtendsessie de tweede tijd neergezet. Hij was toen een fractie minder snel dan Charles Leclerc.

Leclerc

De Monegask ging in zijn Ferrari als snelste rond in de eerste vrije training (1.34,462). Verstappen was 0,082 langzamer. In de middagsessie waren de rollen omgedraaid en was het verschil groter. Leclerc eindigde als tweede, op 0,335 van de Nederlander. De Mercedes-coureurs Valtteri Bottas en Lewis Hamilton werden respectievelijk derde en vierde. De Fin gaf ruim zes tienden toe op Verstappen, wereldkampioen Hamilton was bijna acht tienden langzamer. De Duitser Sebastian Vettel, zondag winnaar van de GP van Singapore, werd vijfde met ruim een seconde achterstand.

Verstappen weet nu al dat hij zondag niet vooraan zal starten. Een deel van de Honda-motor in zijn bolide is vervangen en dat levert de 21-jarige kopman van Red Bull een gridstraf van vijf plaatsen op. In Singapore eindigde Verstappen als derde achter Vettel en Leclerc.

Albon

Zijn Thaise teamgenoot Alexander Albon (zesde in de eerste training, tiende in de tweede) moet ook vijf plaatsen naar achteren omdat hij een nieuwe verbrandingsmotor heeft gekregen. Red Bull besloot deze straffen al in Sotsji te incasseren, omdat de komende races in Japan en Mexico de Oostenrijkse renstal in principe beter liggen. Verstappenstond de afgelopen drie jaar steeds op het podium in Japan, de GP in Mexico-Stad won hij de laatste twee keer.