Sport

Verstappen grijpt naast podiumplek in Silverstone na botsing met Vettel

Max Verstappen heeft in een spectaculaire Grand Prix van Groot-Brittannië naast een podiumplek gegrepen. De Nederlander werd aangereden door Sebastian Vettel en stuiterde met zijn auto de grindbak in. Uiteindelijk moest hij tevreden zijn met de vijfde plaats. De overwinning was voor thuisrijder Lewis Hamilton.

Botsing

De botsing tussen Vettel en Verstappen gebeurde in de 38ste van 52 ronden. De Nederlander had zojuist de Ferrari van Vettel ingehaald op een recht stuk. De Duitser maakte vervolgens de fout door te laat te remmen voor de bocht. Hij knalde achterop de bolide van Verstappen. ”What the f*ck?”, klonk het door de boordradio. De coureur van Red Bull zakte van de derde naar de vijfde plaats. Vettel kreeg tien seconden tijdstraf en kwam pas als zestiende binnen.

Duel

Voorafgaand aan de botsing vocht Verstappen een adembenemend duel uit met Vettels teamgenoot Charles Leclerc. Ronde na ronde bestookten de twee jonge honden elkaar. Zelfs tijdens een gezamenlijk bezoekje aan de pitsstraat hield het duo zich niet rustig. Bij het verlaten van de pits sprong Verstappen over zijn rivaal. De ruim 140.000 jubelende fans hielden de adem in. Een aantal ronden verder verschalkte hij Leclerc en meteen ook zijn teamgenoot Pierre Gasly, die nog voor het duo uitreed. Zijn jacht op de nummer twee, Vettel, liep dus minder goed af. De Duitser verontschuldigde zich na de race wel meteen bij Verstappen.

Record

Wie zich van de spectaculaire duels niks aantrok was Lewis Hamilton. De Brit won het duel van zijn teamgenoot Valtteri Bottas dankzij een slimmere pitstopstrategie. Hij won voor de zesde keer zijn thuisrace op het iconische circuit van Silverstone. Een record. Leclerc finishte uiteindelijk nog als derde.

ANP