Verstappen dolblij met eerste pole: 'De auto voelde meteen sterk aan'

Het was al te horen op de boordradio: Max Verstappen is dolblij met zijn eerste pole position. Al toen hij zijn eerste meters maakte op de Hongaarse Hungaroring, had Verstappen door dat hij een gooi naar de eerste startrij kon doen. “De auto voelde meteen heel sterk aan”, zegt hij na afloop.

In gesprek met Ziggo Sport zegt Verstappen dat het na de eerste ronde al goed voelde. “Als je meteen eerste staat weet je dat het een goede kwalificatie kan worden. De afgelopen jaren zien wel wel dat Mercedes het dan weer oppakt.” Maar vandaag gebeurde dat dus niet.

Lees ook: Max Verstappen pakt eerste pole position uit carrière

‘Eén van beste kwalificaties’

Met 1:14.572 klokte de Nederlander niet alleen de snelste tijd van vandaag, maar zette hij ook een baanrecord neer. “Dit is één van mijn beste kwalificaties geweest. Dat is natuurlijk makkelijk gezegd als je op pole staat. Maar voor mijn gevoel, toen ik over de lijn kwam, dacht ik: ‘het kan bijna niet anders…’.”

‘Mensen stoppen met vragen’

Verstappen vervolgt: “Als je pole hebt, dan stoppen de mensen met vragen. Het is altijd fijn. Ik heb het een paar keer vergooid, wat pech gehad, een paar keer met de motor. Maar dit was heel goed.”