Sport

Richard Verschoor (18) rijdt in de Formule 3: 'Het wordt echt heel gaaf'

Naast de Formule 1 werd afgelopen week bekend dat ook de Formule 2 en 3 in Zandvoort in actie komen. De raceklassen worden gezien opstap voor talenten als Max Verstappen. Richard Verschoor (18) rijdt als een van die talenten in het Formule 3-kampioenschap.

“Je beeld je in hoe dat is met al die fans hier op de duinen in Zandvoort”, vertelt Verschoor. “De eerste bocht is heel bekend, de Tarzan bocht. Die ga ik zeker proberen als ik de kans krijg.”

Verschoor zit bijna dagelijks in de racesimulator om te oefenen of hij sleutelt aan zijn auto. “Ik leg het altijd uit als een kleine Formule 1-auto. Mijn auto gaat net wat langzamer”, legt Verschoor uit. “Maar nog steeds wel heel snel hoor! In Zandvoort haalt hij de 280 km/u, zeker op het rechte stuk.”

Lees ook: Dutch Grand Prix verwelkomt ook Formule 2 én 3 in Zandvoort

‘Echte fans moeten gewoon Formule 2 of Formule 3 kijken’

“Het niveau ligt super hoog, veel coureurs die naar de Formule 1 willen starten in de Formule 3. Dus als je echt een fan bent moet je gewoon naar de Formule 2 of Formule 3 kijken.” Het ultieme einddoel van Verschoor is natuurlijk de Formule 1: “Als ik eenmaal in de Formule 2 rijd moet je zorgen dat je opvalt. Ook moet je met Formule 1 teams in contact zien te komen.”

Al met al is Verschoor er zeker van dat het fantastisch gaat worden. “Het wordt echt heel gaaf!” In 2025 hoopt Verschoor in de Formule 1 te rijden: “Dat zou een heel goed scenario zijn.”