'Vernieler monument Nicky Verstappen vast'

BRUNSSUM (ANP) – Een 48-jarige man uit Heerlen is opgepakt voor de vernieling van de gedenksteen voor Nicky Verstappen, die in 1998 vermoord werd aangetroffen op de Brunsummerheide bij Brunssum. Het monument was volgens de politie met een soort slaghamer bewerkt. Wat de man bezielde, is nog niet bekend. De man wordt verhoord.

Een wandelaar ontdekte op 5 april beschadigingen aan het monument en waarschuwde de politie. DNA-sporen en onderzoek van de Limburgse politie en de Forensische Opsporing leidden uiteindelijk naar de verdachte, Eric A. Hij is dinsdagochtend in zijn woning aangehouden.

De man is eerder veroordeeld voor het aanrichten van vernielingen aan de gedenksteen en kreeg toen drie maanden cel. De man, door het Openbaar Ministerie (OM) destijds als fantast bestempeld, profileerde zich bovendien als moordenaar van Verstappen. Eind 2013 stuurde de rechtbank hem voor een jaar naar een kliniek omdat hij een ernstige psychische stoornis had en tegen zichzelf moest worden beschermd.

Voor het doden, ontvoeren en misbruiken van Nicky Verstappen zit Jos B. als verdachte vast. Hij werd vorig jaar augustus aangehouden in Spanje.