Lifestyle & Entertainment

Duimen en de pagina verversen: de eerste kaarten voor het songfestival gaan in de verkoop

Songfestivalfans zitten al de hele ochtend in spanning: donderdagmiddag om 12.00 uur gaan de eerste tickets voor het Eurovisie Songfestival in Rotterdam in de verkoop. Inmiddels hopen al zeker 25.000 mensen een kaartje te krijgen, meldt AVROTROS.

Fans kunnen proberen een ticket te kopen voor de twee halve finales, de finale én voor de zes generale repetities. De verwachting is dat de kaarten voor de halve finales op 12 en 14 mei en de finale van 16 mei het snelst uitverkocht zullen zijn.

Lees ook: Tickets Songfestival Nederland: zo wordt zwarthandel tegengegaan

Repetities minder populair, maar goedkoper

De organisatie van het songfestival benadrukt dat ook de repetities volwaardige shows zijn, dus inclusief presentatoren en opening- en interval-acts. Bij deze shows, die veel goedkoper zijn dan de liveshows, ontbreekt vanzelfsprekend alleen een uitslag.

De prijzen voor de verschillende shows variëren van 18,50 tot bijna 250 euro. Dat is vergelijkbaar met de edities in Duitsland en Zweden. Bij het songfestival in Israël dit jaar waren de tickets aanzienlijk duurder.

Kaartjes songfestival ook voor minima

Hoeveel tickets er precies beschikbaar zijn in de eerste ronde, wil de NPO niet zeggen. Na de loting in januari volgt een tweede ronde. Naar verwachting gaan de laatste kaartjes in maart in de verkoop.

In totaal kunnen er zo’n 65.000 mensen bij de negen verschillende shows in de Rotterdamse Ahoy zijn. Twee derde van de plaatsen is beschikbaar voor het publiek, de rest is voor de delegaties van de deelnemende landen, officials en sponsors. De gemeente Rotterdam verloot een klein deel van de kaarten onder inwoners met een laag inkomen. De winnaars krijgen de kaarten gratis.

ANP