112

Drie verdachten vechtpartijen Gorinchem langer vast

Drie van de in totaal vijf verdachten van de vechtpartijen in Gorinchem blijven de komende twee weken vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris in Rotterdam vrijdag bepaald. Het gaat om twee jongens van vijftien en één van veertien. Het Openbaar Ministerie verdenkt twee van hen van poging tot doodslag, omdat zij een slachtoffer tegen zijn hoofd en lichaam hebben geschopt.

Op 15 november deden zich verschillende vechtpartijen voor in het Gijsbert van Andelpark. Omstanders filmden het geweld, de video’s werden via sociale media verspreid. Twee dagen later vond opnieuw een vechtpartij plaats. Onderzoek wees uit dat ook een week eerder tot tweemaal toe was gevochten. Gebleken is dat de vechtpartijen met elkaar te maken hadden, aldus het OM.

Lees ook: Vierde verdachte (16) van mishandeling Gorinchem opgepakt

Vijf verdachten

De politie heeft de beelden bestudeerd en op basis daarvan de vijf verdachten aangehouden. Twee van hen zijn onder voorwaarden vrijgelaten. De vijf worden allen verdacht van openlijke geweldpleging. Een van hen zou daarnaast een meisje met een mes hebben bedreigd.

De beelden van het geweld wekten grote verontwaardiging. “Het is afschuwelijk en onacceptabel”, reageerde burgemeester Reinie Melissant van de gemeente Gorinchem.

ANP