112

Twee verdachten gepakt na schietpartij Nieuwe Binnenweg in Rotterdam

De politie heeft twee verdachten aangehouden na de schietpartij waarbij zondagavond een 26-jarige Rotterdammer zwaargewond raakte. Het slachtoffer werd voor een café op de Nieuwe Binnenweg onder vuur genomen en ligt in het ziekenhuis. Omdat onduidelijk is wat er precies is gebeurd, werd ook het slachtoffer aangehouden, meldt de politie.

De politie weet nog niet of de 26-jarige Rotterdammer ook echt het doelwit was. “Of de kogels voor hem bedoeld waren, is nog onderwerp van onderzoek”, zegt een woordvoerder.

De twee andere aangehouden verdachten zijn een man die met een schotwond een Rotterdams ziekenhuis werd binnengebracht en zijn begeleider. Hun identiteit is niet bekendgemaakt. Een politieteam onderzoekt of er een relatie is met de schietpartij op de Nieuwe Binnenweg en is op zoek naar getuigen en camerabeelden.

Lees ook: Zwaargewonde door schietpartij in Rotterdam

Verder vermoedt de politie dat er een verband is tussen de schietpartij en twee autobranden op het Henegouwerplein in Rotterdam. De politie zoekt getuigen die hebben gezien dat de auto’s zondagavond of -nacht zijn neergezet en in brand zijn gestoken en wie ze in de buurt van de auto’s hebben gezien.