112

Verdachte vermissing Rotterdams meisje is James B.

De 49-jarige Amerikaan die gezocht werd in verband met de vermissing van het 12-jarige Rotterdams meisje uit Rotterdam, is James B.. De man heeft een dochter met een Nederlandse vrouw. Die dochter zegt een internetvriendin te zijn van het Rotterdamse meisje, meldt RTL Nieuws.

James B. zou via een chatroom van het online paardenspel Star Stable zijn dochter benaderd hebben. In die chatroom zou ook het 12-jarig meisje zitten voor wie deze week een Amber Alert uitging.

Dagelijkse dingen

Dochter Iris (echte naam bekend bij de redactie) vertelt aan het nieuwsprogramma dat zij het Rotterdamse meisje via het spel goed heeft leren kennen en zowel met haar als James B. via de chat gesprekken heeft gevoerd. Die gesprekken zouden volgens Iris vooral over de dagelijkse dingen gaan.

Lees ook: Vermiste Rotterdams meisje (12) is weer terecht

Het meisje was sinds donderdag vermist. Ze is rond 12.30 uur vertrokken van haar school in Rotterdam en zou om 15.00 uur thuis zijn, maar is daar nooit aangekomen. Ze vertelde haar docent dat ze een afspraak had bij de orthodontist, maar al snel bleek uit onderzoek dat ze helemaal geen afspraak had.

ANP/redactie