Misdaad

TBS met dwangverpleging geëist tegen vader G. in zaak-Bekiro

Als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt, krijgt de 41-jarige Tevfik G. tbs met dwangverpleging opgelegd. De man staat voor de rechtbank in Arnhem terecht voor het doden van zijn 12-jarige zoon Bekiro in december vorig jaar met een zwaard. Daarna achtervolgde hij zijn andere zoon Emre (15) door de wijk, maar de tiener wist te ontkomen.

Het OM heeft geen gevangenisstraf geëist omdat G. ernstig psychisch ziek zou zijn, volgens Hart van Nederland-verslaggever Joya de Boer die de zaak volgt. Tevfik G. zou op 22 december Bekiro met een zwaard in zijn hart hebben gestoken. Dat gebeurde in hun huis in de Arnhemse wijk Malburgen. De inhoudelijke behandeling van de zaak diende vandaag. G. wordt verdacht van doodslag en poging tot doodslag.

Lees ook: Man die 12-jarige zoon doodstak met zwaard hoor de stemmen

De verdachte zou tijdens zijn daad psychotisch zijn geweest, zo hebben onderzoekers van het Pieter Baan Centrum geconcludeerd, bleek eerder op een inleidende zitting. Hij heeft verklaard dat hij stemmen hoorde en was overgenomen door de duivel, liet zijn advocaat toen weten. G. is al eens eerder opgenomen in een psychiatrische instelling in Duitsland.

Zoon Emre die de aanval overleefde zei vandaag op de zitting dat zijn vader liegt en precies wist wat hij deed.

Lees ook: Zoon neemt woord in zaak-Bekiro: ‘Mijn vader sprak nooit over demonen’

Tekst: ANP / Redactie – Foto: ANP