Misdaad

Verdachte dood moeder en baby in Diemen 'aardige, maar heel gesloten man'

De 48-jarige man die vastzit voor mogelijke betrokkenheid bij de dood van een vrouw en een baby in Diemen, stond bekend als een aardige, maar heel gesloten man. Dat vertellen buurtbewoners dinsdag tegen Hart van Nederland.

“Twee en een half jaar geleden, toen ik hier kwam wonen, heb ik kennis met hem gemaakt”, vertelt een buurman van de verdachte. “Daarna zei ik iedere keer ‘Dag Dennis’ als ik hem tegenkwam en dan zei hij altijd: ‘Dag buurman’. Een beetje afstandelijk.”

De buurman omschrijft de man verder als een rustig en aardig. Een buurvrouw die donderdagochtend onderweg is naar de kapper, zag de verdachte samen met de vrouw de trap af komen.

Ze wijst naar galerij van de flat. “Hij heeft hier gestaan met die mevrouw en toen ergens steeds naar gewezen.” Er lijkt op dat moment nog weinig aan de hand.

Politie in de huiskamer

Totdat de politie de volgende ochtend een inval doet. “Ineens stonden er vier politieagenten in mijn huiskamer. Ze wilden via het balkon proberen de woning in te gaan”, vertelt een andere buurman.

“Maar die woning is aan de achterkant ook beveiligd met rolluiken.” Dus dat was geen optie, volgens hem. “Toen hebben ze andere dingen gedaan om voor naar binnen te komen.”

Lees ook: Verdachte Diemen vast voor mogelijke betrokkenheid bij overleden baby en moeder

In het huis worden uiteindelijk de levenloze lichamen gevonden van de vrouw en haar pasgeboren baby. Hun dood zorgt voor ongeloof in de buurt. “Ze zwaaide nog naar me. Zei me gedag. Dat is laatste wat ik gezien heb”, zegt een buurvrouw.

Buurvrouw ondersteboven

Ze heeft er ‘s nachts niet van geslapen. “Ik was zo overstuur dat dat zo dichtbij gebeurt. Daar was ik echt ondersteboven van. Wat moet je denken? Ik zag die man er helemaal niet voor aan.”

De verdachte zit in volledige beperkingen, wat betekent dat hij alleen met zijn advocaat mag spreken.