112

Hulpdiensten plukken kletsnatte en onderkoelde verdachten uit trein in Venlo

De hulpdiensten hebben maandagochtend drie kletsnatte en onderkoelde mannen uit een trein in Venlo gehaald. Volgens de brandweer was de man maandagochtend in Eindhoven te water geraakt en er door twee andere mensen uitgehaald. Het drietal stapte vervolgens op de trein naar Venlo.

Daar werden de kletsnatte mannen volgens de politie onwel. Ze zijn uit de trein gehaald en met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht. Ze verkeren niet in levensgevaar. De politie hield de drie mannen daarna aan omdat ze in een winkel in Eindhoven zouden hebben ingebroken.

De politie heeft de mannen nog niet kunnen horen, aldus een woordvoerder. “We weten niet welke nationaliteit ze hebben en wie ze zijn”, aldus de woordvoerder. “Ook weten we niet waar ze op de trein zijn gestapt en hoe ze een nat pak hebben opgelopen. We wachten tot de arts hen behandeld heeft en ze met ons kunnen praten.”

De brandweer heeft in de trein metingen naar gevaarlijke stoffen gedaan, maar daarvan was geen sprake, aldus de woordvoerder. Het treinverkeer heeft volgens de hulpdiensten geen verdere vertraging opgelopen.

Brand in Limburgse trein

In Limburg heeft maandagochtend ook een korte tijd brand gewoed in een passagierstrein tussen Heerlen en Valkenburg. Volgens de brandweer Zuid-Limburg zijn alle reizigers in veiligheid gebracht en is de brand geblust.

De brand brak rond even na 06.30 uur door nog onbekende oorzaak uit aan de voorkant van de Arriva-trein. Die werd ter hoogte van het station Voerendaal stilgezet. Volgens spoorbeheerder ProRail is de brand door treinpersoneel geblust.

Het treinverkeer was vanwege de brand stilgelegd. Uit voorzorg is de stroom van de bovenleiding gehaald. Ondertussen wordt er weer op het traject gereden.