Sport

Arnhem neemt extra veiligheidsmaatregelen rond gevecht Badr Hari en Rico Verhoeven

Arnhem vreest voor vechtpartijen en ongeregeldheden rond een kickboksgala komende zaterdag in GelreDome. Volgens de politie zijn er aanwijzingen dat “personen met antecedenten op het gebied van geweld en wapens” het gala gaan bezoeken.

Burgemeester Ahmed Marcouch heeft besloten dat er in een groot deel van het Arnhemse centrum preventief gefouilleerd mag worden.

Badr vs Verhoeven

Het hoogtepunt van het kickboksgala Glory Collision 2 is de wereldtitelwedstrijd tussen Badr Hari en Rico Verhoeven. De vorige keer dat deze twee elkaar troffen, in 2016 in het Duitse Oberhausen, zijn er massale vechtpartijen geweest. Volgens de gemeente is verder bekend hooligans, criminelen en leden van motorclubs elkaar opzoeken bij kickboksevenementen.

Vanaf zaterdagmiddag 12.00 uur tot zondagmorgen 05.00 uur mag de politie mensen in de buurt van het NS-station, in het Arnhemse uitgaansgebied en rond GelreDome controleren op wapenbezit. Daarnaast gelden tal van andere veiligheidsmaatregelen om de naar verwachting zeer drukke zaterdag in Arnhem ordelijk te laten verlopen.

Vrijdag is de weging en stare down van Badr Hari en Rico Verhoeven.