112

Afgelopen weekend veel schade aan woningen door vuurwerkbommen

In zeker drie plaatsen is er afgelopen weekend grote schade ontstaan aan woningen door zware vuurwerkbommen. Het was raak in Roosendaal (Noord-Brabant), Sluiskil en Deventer.

In Deventer werd in de nacht van zondag op maandag zwaar vuurwerk door de brievenbus van een woning aan de Hungerstraat gegooid. De brievenbus schoot door de knal uit de deur en belandde op het dak van een huis aan de overkant van de straat. Ook sneuvelden een paar ruiten.

Gesprongen ruiten in Deventer

Het zou al de tweede keer in één weekend tijd zijn dat het huis werd belaagd. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er ook vuurwerk naar binnen gegooid. Door de knal sprongen er toen ruiten en werden een kastje en een stopcontact van de muur geblazen. Ook raakten meerdere binnendeuren zwaar beschadigd.

Doordat er veel rook in het huis ontstond, ging het brandalarm af. De dochter van het Turks-Nederlandse gezin dat in het huis woont, was nog wakker. Er wordt nog onderzoek gedaan en er is nog niemand opgepakt.

Ravage in Roosendaal

Ook in het Brabantse Roosendaal ging het mis. Zondagavond rond 23.00 uur werd er vermoedelijk zwaar vuurwerk door de brievenbus gegooid. Ook hier was de ravage enorm. De voordeur van het huis aan de Stoopstraat is vernield en er zitten scheuren en gaten in de muur en het plafond.

Ook dit incident wordt door de politie onderzocht.

Glasscherven in Sluiskil

In het Zeeuwse Sluiskil werd in de nacht van zondag op maandag de buurt opgeschrikt door een enorme knal. Daar is op de Isabellastraat waarschijnlijk zwaar vuurwerk gegooid door een gat in een met spaanplaat afgesloten raam. De kamer lag bezaaid met houtsplinters en glasscherven.

Buurtbewoners vertellen tegen de regionale krant PZC dat het niet de eerste keer is dat het huis doelwit van vandalen is. Zo zouden er op kerstavond stenen door het raam zijn gegooid.

Bij alle drie incidenten raakten er niemand gewond. Mensen die iets hebben gezien kunnen zich melden bij de politie via telefoonummer 0900-8844.

Foto: SPS Media