Lifestyle & Entertainment

Presentatrice Gallyon van Vessem vertrekt eind deze maand bij Hart van Nederland

Presentatrice Gallyon van Vessem presenteert op 21 oktober voor het laatst Hart van Nederland. “Ik heb de afgelopen 16 jaar met ongelooflijk veel plezier en liefde bij een van de meest gewaardeerde nieuwsprogramma’s van Nederland gewerkt”, zegt ze zelf over haar vertrek.

Van Vessem vormde in 1995 het eerste presentatieduo van Hart van Nederland samen met Milika Peterzon. In 1997 verliet ze SBS6, maar in 2004 keerde ze terug en ging ze opnieuw Hart van Nederland presenteren. Tussen 2006 en 2012 was ze daarnaast ook een van de vaste gezichten van Shownieuws.

Programma gaat nieuwe fase in

Het vertrek van de presentatrice hangt samen met de geplande aanpassingen aan het programma. “SBS6 oriënteert zich op mogelijkheden om Hart van Nederland te versterken”, legt Marco Louwerens, zenderdirecteur bij Talpa, uit. “Daarbij wordt naar alles gekeken: inhoud, vorm­geving, decor, digitale omgevingen en ook naar presentatie. Voor Gallyon is in het toekomstige Hart van Nederland geen presentatierol meer weggelegd.”

“Het programma gaat een nieuwe fase in”, zegt Van Vessem er zelf over. “Helaas heb ik daar geen rol in en dat vind ik jammer. Ik wens mijn mede presentatoren, redactieleden en alle andere collega’s veel succes. Ik zie de toekomst met vertrouwen tegemoet.”