Opmerkelijk

Vader en zoon versturen kilo xtc-pillen per post en worden gesnapt

In het Gelderse Appeltern zijn dinsdag een 63-jarige man en zijn zoon van 39 aangehouden voor drugshandel. Het duo zou in zeker negen enveloppen xtc-pillen hebben verstuurd. In totaal gaat het om ongeveer een kilo aan drugs.

De politie begon een paar weken geleden een onderzoek nadat er negen enveloppen met xtc waren onderschept. Later zijn er nog meer poststukken tegengehouden. De brieven waren onderweg naar onder meer de Verenigde Staten, Polen en India.

Naar aanleiding van de onderscheppingen zijn de twee mannen aangehouden. Zij worden verdacht van het verkopen van de drugs.

25.000 xtc-pillen

De woningen van de verdachten en een pand in Beuningen werdendoorzocht. In het huis van de vader in Appeltern vond de politie daarbij bijna tien kilo aan harddrugs. Het waren voornamelijk xtc-pillen, zo’n 25.000.

Lees ook: Kinderpostzegeldoosje in trein met coke en 95 xtc-pillen

De politie trof ook een grote hoeveelheid nootjes en ander snoepgoed aan. De verdachten gebruikten de verpakkingen om de drugs in te verstoppen. Er wordt nog onderzocht hoe lang de vader en zoon al drugs via de post verstuurden en hoeveel geld zij daarmee hebben verdiend.

Netflix

De werkwijze van het tweetal heeft opvallende overeenkomsten met de Duitse Netflix-serie How to Sell Drugs Online (Fast). In de tv-serie, die dit jaar voorjaar uitkwam, beginnen twee schoolvrienden met het versturen xtc-pillen via de post. Maar het kleine handeltje groeit al snel uit tot een drugsimperium.

De serie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal in Duitsland.

Beeld: Politie