112

Vader die zoon Bekiro (12) doodde met zwaard krijgt tbs met dwangverpleging

De rechtbank in Arnhem heeft vrijdag de 41-jarige Tevfik G. veroordeeld tot tbs met dwangverpleging. De rechtbank vindt G. schuldig aan doodslag met een zwaard op zijn zoontje Bekiro (12) in Arnhem en aan een poging tot doodslag en bedreiging van zijn andere zoon (15).

G. stak zijn 12-jarige zoon op 22 december vorig jaar vijf keer, onder meer in zijn hart. Dat gebeurde in hun huis in de wijk Malburgen, toen de verdachte zijn oudere zoon aanviel en de 12-jarige te hulp schoot. De verdachte verkeerde in een psychose. De oudere broer sloeg op de vlucht, maar werd op straat nog achtervolgd door zijn vader met het zwaard.

Geen celstraf

G. is ontoerekeningsvatbaar verklaard vanwege een flinke psychotische stoornis of zelfs beginnende schizofrenie én een antisociale stoornis met narcisme. De rechtbank legde daarom geen celstraf op naast de tbs met dwangverpleging. De straf is zoals de officier van justitie had geëist.

Shockschade

De oudere zoon en de moeder hadden duizenden euro’s shockschade gevraagd, maar de rechtbank heeft de vordering niet-ontvankelijk verklaard. Dat is te ingewikkeld voor de strafrechter en moet rustig door een civiele rechter worden uitgezocht. De rechtbank sprak van een intens verdrietige zaak.

ANP/Redactie