Misdaad

Vader die baby Hannah ontvoerde mogelijk weer actief als oplichter

Slaat oplichter Rowan S. weer toe in Nederland? Dat lijkt er volgens Frans Klos uit Zoetermeer en Desiree van Wijk uit Gorinchem heel sterk op. Ze zijn allebei hun paarden kwijtgeraakt nadat Rowan S., die zich voordoet als Jaimy, de dieren had opgehaald om ze voor hen te verkopen.

Van zowel Rowan als de dure paarden is geen spoor meer. Het is de zoveelste keer dat S. het nieuws haalt. In februari 2018 ontvoerde hij samen met Kim de L. zijn dochtertje Hannah, waarvoor hij later tot een jaar cel waarvan vier maanden voorwaardelijk is veroordeeld.

Lees ook: Twaalf maanden cel voor ouders baby Hannah

Ook toen bleek al snel dat hij een slagveld aan oplichtingsgedupeerden had achtergelaten. De politie laat weten niets te kunnen zeggen zolang er nog geen aangiftes binnen zijn. De woordvoerder laat aan de redactie weten dat mensen aangifte moeten doen als ze de dupe zijn geworden van oplichting.

Paard terecht

Desiree meldde maandagavond aan Hart van Nederland dat ze een van haar paarden heeft teruggevonden in de buurt van Naaldwijk. Ze werd ingelicht door de nieuwe eigenaren van het paard dat het mogelijk om haar paard zou gaan. Desiree heeft haar paard voor 3000 euro van de nieuwe eigenaren kunnen terugkopen. Haar twee andere paarden zijn nog altijd spoorloos.