Max Verstappen moet zich schrap zetten tijdens Grand Prix van Japan

Het zou wel eens kunnen gaan spoken op het circuit van Suzuka. Deskundigen maken zich zorgen over de weersomstandigheden van de komende dagen. Zondag wordt de Grote Prijs van Japan in de Formule 1 op het circuit verreden.

Een tyfoon nadert het gebied waar de coureurs de komende dagen in actie komen, in eerste instantie met trainingen en kwalificatie. De organisatie maakte op de eigen website bekend de situatie goed in de gaten te houden.

Lees ook: Verstappen hoopt éindelijk eens te winnen op ‘speciaal’ circuit

Van paniek is vooralsnog geen sprake. De verwachting is dat deze tyfoon de kwalificatie van de GP van Japan in de war gaat schoppen met zeer veel regen en een stevige wind. Zondag, tijdens de race, is de tyfoon weer uit beeld en schijnt de zon volop. De eerste maatregel waaraan wordt gedacht is een aanpassing in de starttijden.

Snelheden van ruim 200 km/u

Op het hoogtepunt van de storm worden windstoten verwacht van zo’n 216 kilometer per uur, maar of die precies het gebied rond Suzuka zullen treffen is niet zeker. Wel wordt in Japan rekening gehouden met afgelastingen van wedstrijden bij het wereldkampioenschap rugby, dat momenteel ook in het land wordt gehouden. Er is geen ruimte in het speelschema om deze duels over te laten spelen, waardoor ze eventueel in een reglementair gelijkspel worden omgezet.

Lees ook: Max Verstappen vierde in Rusland, Hamilton wint

Starttijden van Max Verstappen

De coureurs in de Formule 1 komen in de nacht van donderdag op vrijdag voor het eerst in actie. Om 3 uur ‘s nachts Nederlandse tijd staat de eerste vrije training gepland.

Zaterdag is om 8 uur ‘s ochtends de kwalificatie. Zondag om 7.10 uur start de race op het circuit van Suzuka.

ANP