Opmerkelijk

Tweehonderd vrachtwagens bij indrukwekkend laatste eerbetoon aan overleden Daisy

Honderden vrachtwagens uit het hele land komen zaterdag bijeen om de overleden Daisy Peters-Kuyer te eren. Vrachtwagenchauffeuse Daisy (26) kwam vorige week donderdag om het leven toen ze tegen een andere truck botste op de A50 bij Berghem. Beide vrachtwagens vlogen in brand. Daisy, een bekende in de transportwereld, overleefde dit niet.

Een dag na het ongeluk werd er een oproep geplaatst op Facebook om een mooi laatste afscheid te organiseren met zoveel mogelijk chauffeurs. Aan deze oproep werd massaal gehoor gegeven. Zo’n tweehonderd vrachtwagens hebben zich zaterdag verzamelt op een industrieterrein nabij het crematorium in Beuningen.

‘Laatste eerbetoon Daisy’

Zij vormen een erehaag waardoor de rouwstoet, met de man van Daisy voorop, naar het crematorium rijdt. “Dit is het laatste eerbetoon”, vertelt Linda van Dijnen, een bekende van de chauffeuse. “Meer dan dit kunnen we niet voor haar betekenen. Het is een nachtmerrie als je meemaakt wat zij heeft meegemaakt.”

Nathalie van Vught, ook chauffeuse vertelt dat ze elkaar vaak tegenkwamen op de weg. “Ik kreeg een berichtje op social media van het ongeluk”, vertelt Nathalie. “En zag een auto van het bedrijf waar ze werkt in brand staan. Daarop heb ik gelijk Daisy geappt.”

‘Ik kreeg geen antwoord’

“Ik stuurde: ‘Goh, ik zie dat het een auto is van jullie. Gaat alles goed met de chauffeur?’ Dat is toch het eerste waar je naar vraagt als je dit soort beelden ziet. Maar ik kreeg geen antwoord. Toen kreeg ik kippenvel en wist ik eigenlijk genoeg.”

Lees ook: Chauffeur overleden na zwaar ongeluk met twee vrachtwagens bij Oss

Linda: “Ik zag bij Sandro, de man van Daisy, op Facebook een afscheidsberichtje. De tranen rolde over mijn wangen. Het komt toch dichtbij als je iemand kent. De grote opkomst van vandaag had ze denk ik prachtig gevonden.”