112

Twee zwaargewonden nadat automobilist frontaal op stilstaande auto klapt op snelweg

Op de A12 bij Duiven zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee mensen zwaargewond geraakt bij een ernstig ongeval. Het ongeval gebeurde even voor 00.30 uur. De snelweg was door het ongeluk urenlang afgesloten.

Een rode auto met daarin vier inzittenden stond stil op de rechterrijstrook. Een zwarte auto klapte vervolgens met hoge snelheid tegen de achterkant van de rode auto. Beide voertuigen kwamen op de linkerrijstrook tot stilstand.

Met spoed naar ziekenhuis

Twee van de vier inzittenden uit de rode auto zijn zwaargewond geraakt. Ze zijn in verschillende ambulances met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. De bestuurder van de zwarte auto raakte ook gewond. Ook hij is mee naar het ziekenhuis. Daarnaast zal van hem een bloedtest worden gedaan om te kijken of hij onder invloed was van drugs, aldus de politie ter plaatse.

Waarom de rode auto stil stond op de snelweg is onbekend. De politie heeft ter plaatse uitgebreid onderzoek gedaan, hierdoor was de snelweg zeker tot 03.30 uur afgesloten bij afrit Duiven voor het verkeer richting Duitsland. Ze konden de weg vervolgen via de oprit van Duiven.

Beeld: SPS Media