Misdaad

Twee verdachten opgepakt na zware mishandeling van man in Almere

In de nacht van 2 op 3 augustus werd in Almere een man zwaar toegetakeld door onbekenden. De politie heeft afgelopen zaterdag twee mannen aangehouden in de zaak. Ze komen beiden uit Almere en zitten vast.

De 27-jarige man uit Hillegom was met een vriend op stap in Almere. Ze liepen vanaf een poolcentrum naar het station toen ze tussen 01.30 en 02.10 uur werden belaagd door twee mannen.

Lees ook: Man (27) bijna vermoord door kopschoppers in Almere

Het slachtoffer kreeg een klap waardoor hij bewusteloos raakte. De daders hebben hem vervolgens meerdere malen tegen het hoofd geschopt terwijl hij op de grond lag. Ook de vriend zou meerdere klappen hebben gekregen toen hij zich ermee bemoeide. De slachtoffers herinneren zich naar eigen zeggen weinig tot niets van de mishandeling.

De man liep een zware hersenschudding, gebroken tanden, een gebroken neus en gekneusde ribben op. Hij heeft aangifte gedaan.

Getraumatiseerd

De mishandeling heeft een enorme impact op de man en zijn gezin, zo vertelde zijn vrouw Noël eerder tegen Hart van Nederland: “Mijn man is zwaar getraumatiseerd, hij gaat hier echt aan onderdoor.” Haar man is volgens haar angstiger sinds de mishandeling en ook hun zoontje merkt dat er iets aan de hand is. “Het gaat nog wel even duren voordat we hier helemaal van zijn hersteld.”

Lees ook: Vrouw van toegetakelde man uit Hillegom tast nog steeds in het duister

Na de mishandeling heeft de politie een opsporingsonderzoek ingesteld en omstanders gehoord. Ook werden er camerabeelden uitgekeken. Inmiddels zijn twee verdachten aangehouden die in het belang van het onderzoek in verzekering zijn gesteld.

Desondanks roept de politie mensen die de mishandeling hebben gezien op contact op te nemen via 0900-8844. Bellen met Meld Misdaad Anoniem kan ook, via 0800-7000