112

Twee mannen zwaargewond aan gezicht na vuurwerkincident in Den Bosch

Twee mannen zijn maandagavond gewond geraakt bij een vuurwerkincident in Den Bosch. De twee zijn met verwondingen aan het gezicht overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeluk gebeurde rond 23.00 uur in de omgeving een voetbalkooi van de Zesde Haren in de wijk De Donk. De twee liepen ernstige verwondingen in het gezicht op en zijn met spoed vervoerd naar het gespecialiseerde Oogziekenhuis in Rotterdam. Het duo zou knaluurwerk af hebben gestoken toen het misging.

Volgens de politie moet een van de mannen een oog missen. Beiden worden vandaag nog geopereerd aan hun verwondingen. Omdat de mannen gewond zijn geraakt bij de actie heeft de politie besloten om het duo niet te vervolgen. ”Er is geen schade aan andere personen of goederen en ze stonden op een afgelegen veldje. Ze zijn zelf dermate gewond en daarmee is het voor ons afdoende”, vertelt een politiewoordvoerder.

Hulp zoeken bij woning

Na het ongeluk liepen de twee personen gewond terug naar een woning aan de Zesde Haren waar ze hulp zochten. De hulpdiensten hebben de twee personen eerste behandeld voordat ze naar het ziekenhuis werden gebracht.

Er werd ook een traumahelikopter opgeroepen, maar die is niet gebruikt. Volgens de politie zijn de twee slachtoffers meerderjarig.

In en rond de voetbalkooi waren veel resten te zien van afgestoken vuurwerk.

Beeld: Reality Photo