112

Drie gewonden bij schietpartij tijdens bruiloft in zalencentrum Beckum

Bij de schietpartij in het Overijsselse dorp Beckum zaterdagavond zijn drie mensen gewond geraakt. Een van hen, een vrouw, ligt nog in het ziekenhuis. Het incident vond plaats bij zalencentrum Beckum Palace aan de Haaksbergerstraat, waar een bruiloftsfeest met enkele honderden gasten werd gehouden.

Zo’n tien politieauto’s en drie ambulance waren snel ter plaatse. De twee gewonden, waarvan een nog zelf naar de ambulance kon lopen zijn met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Tijdens de schietpartij waren er enkele honderden bezoekers in het zalencentrum. Zij mochten het pand pas rond 02.00 uur verlaten vanwege het politieonderzoek.

Onenigheid

Tussen een aantal mensen was onenigheid ontstaan, waarop de schietpartij ontstond, aldus de politie. De dader of daders zijn vermoedelijk in een auto weggereden.

De drie slachtoffers, twee mannen en een vrouw, komen allemaal uit Almelo. De politie sprak eerder nog van twee slachtoffers, die naar een ziekenhuis werden gebracht. De derde persoon, een man, raakte lichtgewond. De beide mannen konden na behandeling naar huis.

De politie onderzoekt de zaak verder.