112

Twee doden door ongeval op A9 bij Badhoevedorp

Door een ernstig ongeval op de A9 richting Utrecht zijn bij Badhoevedorp twee mensen om het leven gekomen. De slachtoffers zaten samen in een auto. Hun identiteit is nog niet bekend, zei een woordvoerster van de politie.

Bij het ongeval was waarschijnlijk nog een tweede auto betrokken. Volgens het Noordhollands Dagblad stopte er rond 20.00 uur een auto met pech midden op de A9. Toen de twee inzittenden uit het voertuig stapten werden zij aangereden. De derde inzittende, vermoedelijk de bestuurder, is gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Het verkeer in de richting van Amsterdam en Utrecht moet omrijden via de A4, A10 en A2. Het is nog niet duidelijk wanneer het ongeval is afgehandeld, waarschijnlijk gaat het nog enkele uren duren. De politie doet nog onderzoek.

Er gebeurde na dit ongeval ook een ongeluk op de kruising van de N201 en N231 bij Aalsmeer. Daar knalde een politiebus, die onderweg was naar het ongeval op de A9, op een personenauto. Daarbij moest de bestuurder uit zijn voertuigen worden geknipt. Het is nog niet bekend wat de verwondingen zijn van de bestuurder.

De politie van een andere korps gaat het onderzoek doen naar dit ongeluk.

Beeld: HFV