112

Weer raak in Deventer: twaalfde autobrand in zes weken

In de nacht van zaterdag op zondag is Deventer opnieuw opgeschrikt door een autobrand. Deze keer ging een wagen in de Koningin Julianastraat in vlammen op.

Rond 3.15 uur werd de brandweer gealarmeerd door buurtbewoners dat er een Audi in brand stond. Een buurman die naast de brandende wagen geparkeerd stond probeerde zijn auto nog weg te halen, maar door de hevigheid van het vuur durfde hij dit niet meer aan.

De brandweer heeft het vuur kunnen blussen. Opvallend is dat de auto aan de voor- en achterkant heeft gebrand, maar in het midden grotendeels intact is gebleven. Naast de uitgebrande Audi lijkt ook een plastic tas gevonden te zijn, vermoedelijk met een jerrycan erin.

Derde autobrand in twee dagen

Het is de derde auto in Deventer die dit weekend door een brand is verwoest. In de nacht van vrijdag op zaterdag brandden kort na elkaar twee wagens uit, in de Havezatelaan en Heleen Ankersmitstraat.

Lees ook: Deventer opnieuw opgeschrikt door twee autobranden: wat is hier aan de hand?

De politie gaat daar uit van brandstichting en onderzoekt of de twee branden op zaterdagochtend met elkaar te maken hebben. Ook wordt gekeken of ze in verband staan met eerdere autobranden in Deventer.

De lijst van autobranden in de stad wordt steeds langer. In de afgelopen zes weken zijn er nu twaalf branden geweest, waarbij dertien auto’s in vlammen op gingen.

Beelden: SPS Media