Sport

Trainer FC Den Bosch slaapt niet thuis wegens bedreigingen

Trainer Erik van der Ven van FC Den Bosch heeft bij de politie aangifte gedaan van bedreiging. De 35-jarige Van der Ven besloot zelfs de nacht van zondag op maandag niet thuis te slapen vanwege de bedreigingen.

De trainer kreeg flink wat kritiek op zijn reactie zondag na de competitiewedstrijd tegen Excelsior, die werd ontsierd door racistische beledigingen van een deel van de toeschouwers aan het adres van de Rotterdamse aanvaller Ahmad Mendes Moreira. Van der Ven zou de Excelsior-speler ‘een zielig mannetje’ hebben genoemd, zo schrijft het AD.

In de luwte

Van der Ven was maandagochtend wel in stadion De Vliert om zijn elftal te trainen, maar was daar niet bereikbaar voor commentaar. “We houden Erik even in de luwte na alles wat er gebeurd is”, aldus woordvoerster Ester Bal van FC Den Bosch.

Hulde voor de scheidsrechter

Ondertussen heeft ook premier Rutte gereageerd op de racistische uitlatingen van supporters aan het adres van Mendes Moreira. Hij prijst het optreden van scheidsrechter Laurens Gerrets, die de wedstrijd enige tijd stil legde. “Racisme daar is geen plek voor in dit land en hulde voor de scheidsrechter.”

Lees ook: Duel Den Bosch-Excelsior stilgelegd wegens racistische uitingen

Rutte noemt het gebeuren “verschrikkelijk, echt vreselijk”. Over maatregelen wil hij zich niet uitlaten. “Laten we eerst even met elkaar vaststellen, los van hoe je het allemaal weer oplost, dat we dit niet doen in dit land. En dan hebben we altijd de neiging meteen weer door te schieten naar maatregelen. Misschien moet dat, daar ben ik niet op voorhand tegen of voor.”

Beeld: Fox Sports