Tot ver in de avond nog problemen op Schiphol

SCHIPHOL (ANP) – De storing bij het bedrijf dat de vliegtuigen op Schiphol van brandstof voorziet, duurt nog tot zeker ver in de avond. Vanwege die problemen landen er woensdagavond minder vliegtuigen op de luchthaven. Diverse luchtvaartmaatschappijen hebben samen ruim veertig retourvluchten geannuleerd. Ook is het aantal aankomende vluchten teruggebracht tot een derde van de normale capaciteit, meldt Schiphol.

Door de problemen kunnen vliegtuigen op Schiphol niet worden volgetankt, met vertragingen en annuleringen als gevolg. Aan het begin van de avond stonden er zeventig toestellen te wachten om te kunnen tanken. In die vliegtuigen zitten geen passagiers, aldus Schiphol.

De storing in het systeem van Aircraft Fuel Supply, dat de brandstoftoevoer naar vliegtuigen verzorgt, begon om om 13.00 uur. De oorzaak is nog niet bekend. Volgens de woordvoerder ondervinden passagiers vooral sinds 14.30 hinder van die storing. Voor die tijd waren veel vliegtuigen al volgetankt en konden die nog vertrekken. Met Aircraft Fuel Supply wordt hard gewerkt aan een oplossing, aldus Schiphol.