112

Toeriste gewond na beet van vis voor Spaanse kust

In de zee bij het Spaanse Elche is een vakantieganger naar het ziekenhuis gebracht na een beet van een vis. De vrouw van 40 nam woensdag een duik bij het strand La Marina, langs de toeristische oostkust van Spanje, en kwam met flinke verwondingen aan haar voet het water uit.

Uit welk land de vrouw komt, is niet bekend. De vis had haar volgens Spaanse media zo hard gebeten dat een van de pezen in haar voet kapot was. Nadat de toeriste naar het ziekenhuis was gebracht, werd meteen de gele vlag gehesen op het strand en mochten mensen niet langer de zee in.

Vermoedelijke dader gevonden

Na een zoektocht naar de boosdoener werd gisteren een blauwbaars uit de zee gevist. Deze vis heeft messcherpe tanden en kan voor de kust naar kleine vissen zoeken als prooi, maar valt normaal geen mensen aan.

Toch gebeurt het vaker dat toeristen gewond raken door vissenbeten, zo schrijven Spaanse media. In juli gingen al drie keer stranden bij Elche dicht nadat twee kinderen van 7 en 10 jaar oud waren gebeten.

Britse tabloids schreven vorig jaar zelfs dat een kind bij een strand in Benidorm was gebeten door een haai, maar ook toen ging het waarschijnlijk om een blauwbaars.