Sport

Toch vuurwerk afgestoken bij entrada voor Champions League-wedstrijd

Ondanks een verbod van de gemeente Amsterdam en een oproep van de F-side van Ajax om bij de ArenA geen vuurwerk af te steken worden er woensdagavond voor aanvang van de wedstrijd toch rookpotten, fakkels, knalvuurwerk en lichtkogels afgestoken.

De politie is ruim aanwezig, maar heeft nog niet ingegrepen. Ook is een waterkanon gesignaleerd op het plein bij de Johan Cruijff ArenA.

Bekijk hieronder de livestream van de sfeer bij het stadion:


LIVE: Ajax-supporters houden Entrada voor halve finalestrijd Champions League

Verslaggever Joya de Boer staat bij de Johan Cruijff Arena. Vorige keer ging het goed mis tijdens de Entrada, het lijkt erop dat vanavond de sfeer een stuk gemoedelijker is.

Posted by Hart van Nederland on Wednesday, May 8, 2019

Kritiek op eerder optreden

In een verklaring stelde de ‘driehoek’ (gemeente, politie en Openbaar Ministerie) eerder dat het bezit en het gebruik van vuurwerk verboden is en dat het afsteken daarvan in grote menigten tot gevaarlijke situaties kan leiden.

Eerder zette de politie een waterwerper in bij een entrada rond de wedstrijd tussen Ajax en Juventus en dat leidde tot veel kritiek. Achteraf gaf de driehoek aan dat er zaken niet goed waren gegaan. Naar de gang van zaken wordt nog onafhankelijk onderzoek gedaan.

Ook het gebruik van gezichtsbedekkende kleding is tijdens en rond de wedstrijd tussen Ajax en Tottenham Hotspur niet toegestaan. Handhaving zou moeilijker worden als mensen met gezichtsbedekkende kleding rondlopen.