Opmerkelijk

Rel tussen bewoners en gemeente Heemskerk vanwege plaatsing ‘tiny houses’

Vier onlangs geplaatste kleine woningen – ‘tiny houses’ – aan de Rijksstraatweg in Heemskerk hebben een grote rel veroorzaakt tussen twee bewoners en de gemeente. Het conflict is inmiddels zo uit de hand gelopen dat de twee partijen morgen lijnrecht tegenover elkaar in de rechtbank staan.

Bewoners Jan en Vera zijn van mening dat de mobiele woningen illegaal zijn neergezet op een perceel tussen hun huizen. Het bestemmingsplan van het gebied zou de bebouwing niet toestaan.

Naast de onvrede over de afgegeven vergunning staat de kleine huisjes volgens Vera en Jan ook niet op de afgesproken plek en zorgen voor veel overlast. “De huisjes zijn veel dichter bij de al bestaande woningen geplaatst dan afgesproken met mijn cliënten. Daarnaast is er de hele dag reuring die geluidsoverlast veroorzaakt en er is stankoverlast”, aldus advocaat Koos van Driel die benadrukt dat als het aan zijn cliënten ligt de huizen worden verwijderd.

Bestuursrechter

“Morgen buigt een bestuursrechter zich over de vraag of de tiny houses illegaal zijn geplaatst. Mijn cliënten hebben niks tegen de bewoners, maar zijn boos op de gemeente die zich keer op keer niet aan afspraken heeft gehouden. Zij hopen dan ook dat morgen wordt besloten dat de huisjes moeten verdwijnen.”