Misdaad

Thijs H. opnieuw in rechtszaal voor drievoudige moord

Drievoudig moordverdachte Thijs H. heeft aangegeven dat hij maandag bij een tweede inleidende zitting opnieuw voor de rechtbank in Maastricht zal verschijnen. Daarin wordt onder meer de stand van het onderzoek besproken. In augustus was H. ook bij de eerste zitting aanwezig.

De 27-jarige Limburger heeft al bekend dat hij begin mei drie mensen heeft omgebracht. Het ging op 4 mei om de 56-jarige Etsuko die haar honden uitliet in de Scheveningse bosjes in Den Haag, waar hij kort daarvoor op kamers was gaan wonen. Drie dagen later werden op de Brunssummerheide bij Heerlen werden de lichamen van de 63-jarige Diny en de 68-jarige Frans gevonden.

Psychose

H. heeft verklaard dat hij dat tijdens een psychose heeft gedaan, dat hij opdrachten had gekregen om te moorden. Het Openbaar Ministerie zette vraagtekens bij die mogelijke psychose, omdat H. op zijn computer zoekopdrachten had ingevoerd over manieren om zich als een psychopaat te gedragen en hulpverleners om de tuin te leiden.

Lees ook: Thijs H. bekent drie moorden: ‘stemmen gaven de opdracht’

Volgens H.’s advocaat Serge Weening heeft het OM beweringen uit hun context gehaald.

Veel bewijs

De verdachte werd gearresteerd nadat er een publiekelijk opsporingsbericht was uitgedaan toen hij als verdachte in het vizier kwam. Het OM heeft gezegd veel bewijs tegen H. te hebben, onder meer DNA-sporen.

Vorige week werd duidelijk dat Thijs H. onlangs een brief aan de nabestaanden van zijn slachtoffers Etsuko, Frans en Diny heeft gestuurd. Maar de familieleden van de nabestaanden willen die brief niet lezen.

Bovenstaande reportage is eerder uitgezonden door Hart van Nederland.

ANP